digital.bgСмартфоните използват различни биометрични технологии, като един от най-популярните методи за

...
digital.bgСмартфоните използват различни биометрични технологии, като един от най-популярните методи за
Коментари Харесай

Хакери могат да отключат смартфоните с копие на пръстов отпечатък взет от стъклена чаша

digital.bg

Смартфоните употребяват различни биометрични технологии, като един от най-популярните способи за отключването им са датчиците за пръстов отпечатък.Благодарение на тях можете бързо и елементарно да се идентифицирате и да продължите да работите със своето устройство. Водещите производители към този момент откриха и по какъв начин да вграждате тези датчици в самите екрани на екраните. Популярността на този способ за отключване на смарт телефони, обаче провокира все по-голям интерес сред хакерите.

Сега разбираме за нова техника, която киберпестъпниците употребяват, с цел да изложат на риск персоналните данни в смартфоните. Това стана на конференция в Китай, на която хакери демонстрираха по какъв начин вземат копие на пръстов отпечатък оставен от даден човек върху стъклена чаша. След това сполучливо го употребяват за отключване на мобилното устройство. По време на събитието хакерите преодоляват отбраната на три смарт телефона, както и на две машини, които записват посетителите със сензори за пръстов отпечатък.

 



 

Целият развой изисква жертвата да допре стъклена часа със своите пръсти, а по-късно хакерите снимат отпечатъка с камерата на смарт телефона. Специално приложение проучва и сканира данните и основава тъкмо 3D копие на истинския отпечатък, оповестява AndroidAuthority. Хакерите ще продължат да работят за възстановяване на мобилното приложение и предложиха да бъдем доста деликатни, когато допираме разнообразни обекти изключително на обществени събития, където има прекалено много хора.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР